KarriereKick
Annonce

Arbejdsliv

Frivillige skal servere saftevand

Af Irene Stelling

De københavnske hospitaler beder nu frivillige danskere om at hjælpe til på skadestuerne.

Københavnske skadestuer går nye veje

Læger, sygeplejersker, portører – og frivillige saftevands-assistenter.
Fremover vil der være mere personale på de københavnske hospitaler.
Region Hovedstaden vil forbedre servicen, og derfor beder regionen nu frivillige danskere om at hjælpe til på skadestuerne og stå for praktiske småopgaver i venteværelset, skriver Berlingske.
Det kan være at servere kaffe og saftevand, hjælpe de ældre med at udfylde blanketter eller læse højt for tilskadekomne børn.
“Det skal sikre en god serviceoplevelse, og at ventetiden ikke føles længere, end den er. Samtidig vil frivilliges hjælp kunne sikre, at personalet kun skal koncentrere sig om deres arbejde og ikke risikerer spildtid,” siger Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden, til Berlingske.
Sygeplejerskerne vil gerne samarbejde med frivillige, så længe de ikke udføre de ansattes arbejde.
Formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen tror dog ikke, at de frivillige vil gøre den store forskel.
“Sidder man på skadestuen med et brækket ben og har rigtig ondt, så er det rart nok med et glas saft, men det vigtigste er, at man hurtigt kan få hjælp fra en fagperson. Frivillige kan ikke nedbringe ventetiden, så før man laver de krumspring, bør der gøres andre ting for at forbedre de meget pressede vilkår på skadestuerne,” siger hun til Berlingske.

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →