KarriereKick
Annonce

Arbejdsliv

Djøf: Fyringsrunder venter embedsmænd

Af Irene Stelling

Udenrigsministeriet gør klar til massefyringer, men alle ministerier kommer til at holde for, mener Djøf.

Besparelser i finansloven vil koste job

En større fyringsrunde er på vej i Udenrigsministeriet.
Men også i andre ministerier er der fyringer på vej, lyder det fra fagforbundet Djøf, der repræsenterer en stor del af landets embedsmænd.
Det skyldes, at alle ministerier ifølge finanslovsforslaget skal spare fem procent på drift og løn de næste to år – halvdelen allerede på næste års budget.
I alt skal der spares 900 mio. kr. om året i centraladministrationen.
“Lige nu er det Udenrigsministeriet, der er længst fremme. Men de andre kommer givetvis hen over julen og i januar måned, for det er besparelser, man skal nå at hente næste år,” siger Lars Qvistgaard, formand for overenskomstansatte embedsmænd i Djøf, til Newspaq.
Regeringen skal i dag diskutere de konkrete planer for Udenrigsministeriet, men i følge Berlingske skal der nedlægges mindst 70 stillinger i Danmark.
I øjeblikket gennemgår alle ministerier deres budgetter og bemanding. Djøf frygter, at færre ansatte over alt i centraladministrationen skal udføre mere arbejde.
“Vi er meget bekymrede over, at man skærer ned på driftsbudgetterne uden, at der samtidig kommer en tydelig politisk udmelding om, at så må vi også skære ned for ambitionerne,” siger Lars Qvistgaard.
Han peger bl.a. på, at den nye regering har oprettet flere ministerier. Et nyt Europaministerium og Handelsministerium er flyttet ind i Udenrigsministeriet på Asiatisk Plads – uden at tilføje ret mange ekstra ressourcer.
“De får hvert deres sekretariat men derudover trækker de på de eksisterende embedsmænd i Udenrigsministeriet,” siger Lars Qvistgaard.
I Djøf mener man, at de statslige arbejdsgivere – hvis de endelig skal afskedige medarbejdere – har en pligt til at hjælpe de fyrede.
“Arbejdsmarkedet er jo fuldstændigt dødt, og vi har mange medlemmer, der har mistet deres job. Derfor mener vi, at arbejdsgiverne har en pligt til at hjælpe tidligere medarbejdere videre, så de ikke havner i en stor personlig krise,” siger han.
Djøf opfordrer bl.a. politikerne til at skyde flere penge i ordninger, der kan hjælpe akademikere ind i små- og mellemstore virksomheder.

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →