KarriereKick
Annonce

Uddannelse

Private ferierejser er noget af det, virksomhedsdirektørerne trækker fra på skattebilletten. Foto: Colourbox

Direktører fusker for milliarder i skat

Virksomheder trækker private udgifter for 1,2 milliarder kroner uretmæssigt fra. Omfanget er langt større end hos almindelige skatteydere.

Op mod hver sjette af de private erhvervsdrivende trækker uretmæssigt udgifter som rengøring i hjemmet, børnenes mobilregninger og ferierejser fra i Skat.

Det viser en opgørelse, som Skat har foretaget for Ugebrevet A4.

Omfanget af snyderiet både overrasker og forarger revisorernes egen brancheforening, Dansk Revisorer (FSR).

“Det er helt uacceptabelt, at omfanget af snyd er så massivt. Der er ingen undskyldning, og det burde være nemt at rette, hvis man som revisor finder fejlen,” siger formand for skatteudvalget i FSR, John Bygholm til A4.

I erhvervslivet er Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Erhverv, skuffet.

“Det her er en rigtig uheldig adfærd, og den slags enkeltstående eksempler er med til at ødelægge det for hele erhvervslivet,” siger han til A4.

Flere end hver sjette af alle fejl blandt erhvervsdrivende og flere end hver ottende fejl blandt selskaber vedrører fradrag for private udgifter.

Erhvervsdrivende er typisk mindre virksomheder, der drives af en person- Selskaber er aktieselskaber eller anpartsselskaber, der drives af en såkaldt juridisk person.

Analysen dækker indkomståret 2008 og ikke mindre end 3.000 virksomheder. Omfanget af snyderiet i virksomhederne er langt større end hos almindelige borgerne.

Ugebrevet A4

I samarbejde med Newspaq af Oliver Batchelor

28. feb, 2012

Tagged ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler