KarriereKick
Annonce

Fokus

Der var engang en indvandrerdreng fra Ishøj …

Året var 2006. Tanveer Sharif havde fået en idé: Der måtte findes et alternativ til de internationale taletidskort og Skype, så indvandrere kunne holde kontakten til venner og familie i udlandet. Vel at mærke et alternativ, som var både bedre og billigere.

I dag er mobil-applikationen Vopium tilpasset mere end 900 mobilmodeller. I april 2008 blev der forhandlet en investeringsaftale på 6,8 millioner $US, og i maj 2010 lykkedes det Tanveer at rejse yderligere 16,5 millioner $US.

Forud gik en politisk karriere med græsrodsarbejde. Målet var integration af indvandrere i det danske samfund. Midlet var en position som folketingskandidat og som medlem af amtsrådet i det daværende Københavns Amt. Engagementet rakte også til antiracistisk arbejde, til at få unge med indvandrerbaggrund ud af kriminalitet og til at forbedre unge nydanskeres karrieremuligheder.

38-årige Tanveer Sharif er født i Ishøj af pakistanske indvandrere. Han er uddannet fra Copenhagen Business School og har suppleret med studier i Frankrig. Hans lange erfaring med software- og telekommunikation er bl.a. hentet fra tiden som direktør i McKinsey & Company’s Venture Cup – en iværksætterorganisation for universiteter i Danmark og Sydsverige. Og fra dengang i 2003, da han grundlagde J-Mobiles – et af de første mobilselskaber, der fokuserede på udvikling af mobilsoftware i Pakistan.

I 2010 nominerede Indenrigsministeriet Tanveer Sharif til Integrationsprisen 2010 i kategorien Årets Nydanske erhvervsleder.

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →