KarriereKick
Annonce

Uddannelse

Wen Jiabao åbnede folkekongressen med en pose penge til de kinesiske arbejdere. Foto: Ng Han Guan / POLFOTO

Højere mindsteløn på vej til kineserne

Flere penge til de kinesiske forbrugere skal sætte gang i økonomien.

Kineserne skal have flere penge mellem hænderne. Det siger Kinas premierminister i sin åbningstale til det kinesiske folk ved sin åbningstale ved den årlige folkekongres i Beijing.

Wen Jiabao vil hæve mindstelønnen, give flere lån til trængte private virksomheder og hjælpe de firmaer, der har problemer med eksporten.

Desuden vil han give mere i tilskud til undervisning og landbrug, og så opfordrer han til mere betalt ferie til arbejderne og mere kredit til forbrugerne, skriver nyhedsbureauet AP.

“Fokus for vores økonomiske arbejde i år er at udvide den indenlandske efterspørgsel, især forbrugernes efterspørgsel. Det er afgørende for at sikre Kinas langsigtede, stabile og robuste økonomisk udvikling,” siger Wen Jiabao.

Alt i alt skal der flere penge i omløb.

Målet er at sparke gang i den kinesiske økonomi og sørge for flere arbejdspladser. De kinesiske virksomheder skal nemlig satse på de hjemlige forbrugere, mens markederne i Europa og USA står stille.

Kilde: AP.

I samarbejde med Newspaq af Eline Svendsen

05. mar, 2012

Tagged , , ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler