KarriereKick
Annonce

Karriere

Arbejdsløse vil hellere end gerne i gang med en uddannelse. Foto: Colourbox

Arbejdsløse vil uddannes

Flertallet af arbejdsløse vil hellere end gerne i gang med at lære nyt. Men deres ønsker om uddannelse bliver ofte afvist i jobcentret.

Flertallet af danskere uden job vil meget gerne videreuddanne sig. Men det skorter med tilbud på de danske jobcentre.

En undersøgelse blandt fra Dansk Metal viser, at ni ud af ti arbejdsløse gerne har villet på kursus eller andre former for uddannelse.

Men de fleste får nej fra jobcenteret, skriver Ugebrevet A4.

“Næsten ni ud af ti arbejdsløse – 87 procent – er meget eller noget interesseret i at komme på kurser eller andre former for uddannelse. Men der bliver langt fra altid nikket ja til deres ønsker,” skriver Ugebrevet A4.

Det viser en ny undersøgelse, som får fagbevægelsen til at reagere skarpt, mens arbejdsgiverne ingen grund ser til at få flere ledige opkvalificeret.

Undersøgelsen er lavet på baggrund af 1.039 metalarbejdere, der er eller har været ledige. Undersøgelsen, som er udført af Dansk Metal for Ugebrevet A4, hamrer en pæl gennem alle myter om, at ledige ikke vil tage en uddannelse.

Tværtimod brænder ledige efter at lære nyt og komme tilbage på arbejdsmarkedet.

“Smede og metalarbejdere vil rigtigt gerne i uddannelse. Da den forrige regering med et prisloft stærkt begrænsede adgangen til kurser på AMU-centrene, fik vi en masse henvendelser fra ledige medlemmer. De var desperate over ikke at kunne få kurser, som der næsten med garanti var et job for enden af,” siger hovedkasserer i Dansk Metal Torben Poulsen til Ugebrevet A4.

Kilde: ugebreveta4.dk

I samarbejde med Newspaq af Sofie Stokholm

06. mar, 2012

Tagged , ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler