KarriereKick
Annonce

Fokus

Foto: soulaimagourani.dk

Dansk-marrokaner udpeget til en af verdens bedste ledere.

Da Soulaima Gourani var barn, fik hun at vide, at hun aldrig ville blive til noget.

Med et mærkeligt navn og med en opvækst på børnehjem og hos plejefamilie var det bestemt ikke en urealistisk forudsigelse.

I dag er den 36-årige dansk-marrokaner blevet kåret til Young Global Leader og er dermed blandt de 192 talenter fra hele verden, der er er blevet hædret af World Economic Forum som fremtidens ledere.

»Man havde ikke så store forventninger på mine vegne, fordi jeg er en pige, jeg er mørk, og jeg hedder Soulaima. Men jeg besluttede mig for, at jeg ville bevise, at jeg godt kunne. Og nu er det så gået«, siger Soulaima Gourani og smiler bredt, mens hun kigger eftertænksomt ud af kontorets vinduer ned på Hillerødgade på det ydre Nørrebro i København.

Med en bragende succes som virksomhedsrådgiver, forfatter og foredragsholder for toppen af dansk erhvervsliv må man konstatere, at hun nok har ret. Det er gået.

Provokerende og kompromisløs
Hvad er det så hun kan denne Soulaima Gourani fra Nørrebro, siden hun er udpeget som Young Global Leader i busineess-kategorien blandt flere tusinde kvalificerede kandidater?

På visitkortet står der skrevet med store bokstaver, at hun er inspirerende, autentisk, kompromisløs, provokerende, visionær, passioneret og udfordrende.

Uanset hvilke topchefer, der sidder over for hende, udfordrer hun det etablerede og forsøger at få deres virksomhed til at fremelske fanskarer og loyale kunder frem for at nøjes med tilfredse forbrugere.

Samtidig er hun en fantastisk formidler, der tør provokere og underholde, lyder rygtet i branchen.

Som Stine Bosse, bestyrelsesformand og erhvervskvinde, forklarer:

»Hun taler meget i øjenhøjde og ved virkelig noget om nutidens måde at kommunikere på. Hun kan sætte det ind i en relevant sammenhæng, så folk i den grad spidser ører«.

Selv på regeringsniveau bliver der nu lagt mærke til Soulami Gourani.

»Jeg ønsker Soulaima stort tillykke med den flotte, internationale anerkendelse som Young Global Leader. Det er stærkt gået af en 36-årig kvinde fra Nørrebro med eget firma. Soulaima er et strålende eksempel på en mønsterbryder, der med indsigt og visionært mod bliver eksponent for fremtidens ledere«, skriver ligestillingsminister Manu Sareen (R) på hendes hjemmeside.

Det skriver politiken.dk i dag.

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →