KarriereKick
Annonce

Fokus

Ledige stillinger, der ikke kan findes.

Find jobbet uden om systemet

Af alle nye ledige stillinger er det kun omkring 25% som slås op. Det viser en undersøgelse der også viser at virksomhederne søger en egnet person inden for egne rækker eller blandt medarbejdernes bekendtskabskreds – inden der gribes til den sidste udvej: At annoncere.

Forberedelse til jobsøgning

Før du går i gang med den egentlige jobsøgning er der en række forudsætninger og praktiske forhold, som bør være på plads, hvis din jobsøgning skal forløbe optimalt.

Inden du starter med jobsøgning

Det usynlige jobmarked

”Det usynlige jobmarked” er på mange måder meget mere interessant at beskæftige sig med end det synlige. Netop fordi du selv er initiativtageren, er du tvunget til selv at ”sætte dig op” til at tage kontakt til virksomheden, og allerede dette vil have en afsmittende effekt på din foretagsomhed. Du vil føle, at du har satset mere og vil derfor også være mere indstillet på at følge op på din ansøgning. Og da der ikke bare er tale om at reflektere på en given stillingsannonce, har du her mulighed for selv at tilbyde dig med en arbejdskraft, der er skræddersyet efter dine mål og forudsætninger, og som det herefter er op til firmaet at afveje i forhold til dets behov for arbejdskraft. Netop i kraft af din uopfordrede henvendelse har du allerede signaleret, at du interesserer dig for den pågældende arbejdsplads, og derfor vil enhver virksomhedsejer eller personalechef se positivt på din henvendelse.

Trøst dig med, at det måske nok er vanskeligt at finde et nyt drømmejob, men det er mindst lige så vanskeligt for en arbejdsgiver at finde nye kvalificerede og motiverede medarbejdere.

Som jobsøgende skal du tænke på, at:
• Kun ca. 25% af alle ledige job annonceres i medierne.
• De fleste jobsøgende får faktisk nyoprettede job.
• Der skabes hele tiden nye job. Nye virksomheder – med nye jobs – dukker konstant op.

Jobsøgning på det usynlige jobmarked

Det usynlige jobmarked er af gode grunde meget uigennemskueligt. Som jobsøgende er det kun muligt at afdække en begrænset del af dette marked, og det gøres bedst ved aktivt at benytte dine netværk.
Det er også værd at notere sig, at de fleste virksomheder har behov for at forbedre noget eller at få hjælp til at løse en aktuel eller en gammel opgave. Er du den rigtige ”problemløser”, som kommer ind ad døren på det rigtige tidspunkt, er der stor mulighed for, at du får et job. Du kan derfor selv være med til at skabe dit eget job ved at være aktiv og opsøgende.

Det usynlige jobmarked rummer mange fordele:

  • Dine muligheder for at få et nyt job er her mindst tre gange større.
  • Der er færre ansøgere til jobbet.
  • Der er flere muligheder for at præge jobindholdet.
  • Du kan selv være med til at skabe dit job.
  • Du har bedre mulighed for at forhandle din løn.
  • Selve ansættelsesproceduren er langt mere enkel.

Søg bredt

Når du skal finde mulige arbejdsgivere, bør du som udgangspunkt se på, at det skal være, en virksomhed eller branche, som kunne tænkes at have brug for netop dine evner.

Har du styr på dit CV?

Inden du kaster dig ud i kontakten med arbejdsmarkedet, skal du lige have styr på din fortid, der uvægerligt vil være en del af din adgangsbillet til dit fremtidige job.

Sådan skriver du det perfekte CV


Sådan findes relevante firmaer

Netværk

Forskning viser, at 37 procent af ansatte får deres job gennem networking, mens 72 procent af virksomhederne bruger networking, når de ansætter. Se hvordan du udvider og aktivere dit netværk

Guide til netværk

Følg med i aviserne – gerne din lokale avis, hvor især vækstvirksomheder omtales.
Læs de enkelte artikler med ”jobsøgende øjne” med det formål at finde ud af, hvor der kunne være jobmuligheder og hvilke firmaer, der kunne have behov for netop dine evner og kvalifikationer.
Vær bevidst om, at 80% af dansk erhvervsliv består af små og mellemstore virksomheder. Alle ansøger om job i de store kendte virksomheder, som derfor modtager et stort antal ansøgninger. Det sker ikke i de mindre virksomheder, hvor du desuden ofte vil have større muligheder for selv at præge dit job og dermed få en mere spændende hverdag. Kan du bidrage med noget særligt pga din tværkulturelle baggrund? Kan virksomheden bruge din fleresprogede baggrund? Har du erfaring fra branchen? har du lavet frivilligt arbejde i en forening, som du kan bruge hos denne virksomhed?

Fremgangsmåde

  1. Undersøg det pågældende firma ved eventuelt at se nærmere på firmaets hjemmeside.
  2. Find ud af, om der er nogen i dit netværk, som kender virksomheden, og som du kan hilse fra, hvis du kontakter den.
  3. Se på dine kvalifikationer: Hvad kan du tilbyde virksomheden?
  4. Find den person i ledelsen, der er ansvarlig for dit fagområde, og send den pågældende en uopfordret ansøgning eller giv personen et telefonopkald, hvis du har mod på det

Ingen tiggerbreve

Uanset hvor meget du ønsker at få jobbet, skal du ikke falde for fristelsen til at skrive et ”tiggerbrev”. Ved at fremhæve dine fortrin skal du derimod gøre modtageren af din ansøgning så interesseret i at få din arbejdskraft, at virksomheden føler, at netop du vil være den, der kan løse deres bemandingsproblem. Det er altså dine kvalifikationer mere end dit behov for at få et job, der skal ende med at skaffe dig en plads på lønningslisten.
Men kvalifikationer kan være mange ting. For direktører vil teoretisk viden og erfaring ofte være vigtigere end evnen til at kunne køre bil. Omvendt vil ingen ansætte en fumlebilist som chauffør uanset hvor flot en studentereksamen, han måtte kunne prale af. Kvalifikationer i forbindelse med en jobansøgning er derfor udelukkende noget, der har betydning for udførelsen af det aktuelle job.

Ansøgning til jobsøgning

Før du går i gang med den egentlige jobsøgning er der en række forudsætninger og praktiske forhold, som bør være på plads, hvis din jobsøgning skal forløbe optimalt.

Inden du starter med jobsøgning

Find den rette kontaktperson

Når du har skrevet din ansøgning, er det vigtigt at sikre, at den bliver modtaget af den rette person. På ”det usynlige jobmarked”, vil det være nødvendigt med et telefonopkald til firmaet, hvor du allierer dig med omstillingen ved at fortælle, hvorfor du ringer. Hvis det er et større firma, vil du blive stillet videre til personalechefens sekretær, og her får du adgang til en ren guldgrube af information – hvis du spiller dine kort rigtigt. Tænk på, at vedkommende er en mulig kommende kollega, og derfor er det vigtigt, at du høfligt og naturligt fortæller om din plan om at sende en jobansøgning. Når du fortæller, hvad det er for en form for arbejde, du er på jagt efter, vil du med stor sandsynlighed for at vide, at ”sådan en har vi ikke brug for i øjeblikket”. Det skal du nu ikke tage så tungt, men du kunne jo benytte lejligheden til at spørge, om der så findes andre ubesatte stillinger, som måske ville passe til dine kvalifikationer. Uanset hvilket svar du får, er det vigtigt, at du får navn og titel på den medarbejder, der ansætter nye medarbejdere på det område, du har tænkt dig at søge.

Held og lykke!

14. mar, 2012

Tagged , , , ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler