KarriereKick
Annonce

Uddannelse

Det forventes at de falske rengøringsfolk vil få 40 dages fængsel samt seks års indrejseforbud i Danmark. Foto: Colourbox.dk

Rengøringsfolk lejede identiteter

Bagmænd tjener kassen på at sikre fattige udlændinge muligheden for hårdt arbejde.

Københavns Universitet bliver gjort rent af stakkels snydetampe. En stor gruppe rengøringsfolk har ganske enkelt lejet sig til legale identiteter, og i går skred politiet til masseanholdelse.

Ni personer er blevet anholdt og heraf blev tre fremstillet i grundlovsforhør sigtet for personelfalsk, ulovligt ophold og ulovligt arbejde. Det skriver Politiken.

I retten brød de underbetalte, udenlandske mænd sammen og tilstod deres brøde. De har ifølge politiet betalt i omegnen af 57 pct. af deres i forvejen sparsomme løn til snedige og ublu bagmænd for at låne id-kort, arbejdstilladelse og andet materiale, så de kunne tage job i en virksomhed.

De tre illegale rengøringsmænd er foreløbigt blevet varetægtsfængslet i 13 dage, mens politiet undersøger sagen nærmere.

Det er rengøringsfirmaet Forenede Service, der står for rengøringen på Københavns Universitet. Forenede Service er efterhånden blevet taget i adskillige ufine tricks og alternativ omgang med dansk lov.

I samarbejde med Newspaq af Søren Strandman-Møller

20. mar, 2012

Tagged , ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler