KarriereKick
Annonce

Debat og blogs

Det gyldne råd er lad dig ikke sidde fast når du indser at du ridder på en død hest

Ridder du på en død hest?

Drømme Scenariet:
“Studierelevant job i en af landets førende/største virksomheder, ansat i snart et år.
God lønning, fancy adresse, store kunder, high class business, personale goder…..”

Mange af os andre ville måske give vores højre hånd for sidde i sådan en situation. At være i stand til at brande os selv som værende en del af en succesful virksomhed i rivende udvikling.
Vores forestillinger om hvor fantastisk det kunne være er endeløs! Dog er der altid en bagside af medaljen, som egentlig bliver fortrængt, vi bliver blændet af den status og prestige der kan ligge i at være en del af noget succesfuldt og stort. Realiteten er oftest ikke lige så fantastisk og sød som både de ledende virksomheder og de arbejdende studerende egentlig portrættere.

… Betjene kopimaskiner, lave kaffe, se nyheder, læse dagens avis, sidde på Facebook 3 - 5 timer ad gangen, gå rundt frem og tilbage med vigtige papirer, påsætte klistermærker, stemple breve, sidde og pynte, lave små rettelser her og der, bestille taxaer, sidde og pynte (igen), virke interesseret i chefernes ikke arbejdsrelateret snak, “tvangs smile”, kun lave studierelevant arbejde 10% tiden selvom ens studie virker som skræddersyet til det firma man arbejder for, sidde og pynte (igen igen) sidde og spise 5-10 gange (trøste spise) drikke sig skør i al for store mængder kaffe… Mildest talt egentlig bare være det nederste led i hierarkiet.

Det måske meget sjovt de første 10- 30 dage men så går det pludselig op for nogen at det er ren spild af tid. Men grunden til de forbliver er
1) ønsket om at de muligvis en dag kan få lov til at rykke op i hierarkiet
2) Det ser utrolig fint ud på CV’et at have arbejdet der.

Men dette er på bekostning af psykisk belastning som unge mennesker skal igennem for at gøre sig eftertragtede på arbejdsmarkedet senere hen. Det er korrekt at alle starter på bunden, men det ikke korrekt at underminere folks talent og ikke lade disse unge, engagerede mennesker blive involveret i virksomhedernes arbejde.

Det gyldne råd er lad dig ikke sidde fast når du indser at du ridder på en død hest.
Det er bedre ikke at ride frem for at ride og ikke komme nogle vejene. Du finder kun en konkurrence dygtig, stærk og hurtig hest ved ikke at være ridende på den døde en af slagsen.

Af Ambreen Shaheen

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →