KarriereKick
Annonce

Uddannelse

Flere landmænd kan sove roligt om natten. Det glæder fødevareministeren. Foto: Colourbox.dk

Mørke skyer trækker væk fra landbruget

Landbruget fik en værditilvækst på 300 millioner kroner sidste år. Fødevareminister er glad for at flere landmænd kan sove roligt om natten.

Landmændene fik afsat masser af korn, og pelsavlerne fik solgt masser af skind.

De to produkter var de største årsager til, at landbrugets såkaldte bruttofaktorindkomst for 2011 steg med 300 millioner kroner i forhold til året før.

Det viser nye tal for landbrug og fiskeri fra Danmarks Statistik.

Efter at have været helt nede på 18 milliarder kroner i 2009 er de to sektorer nu oppe på næsten 26 milliarder.

– Det er glædeligt, at der bliver bedre økonomi i landbruget. Man kan se, at der bliver eksporteret mere. Især inden for planteproduktion og pelsskind. Og det er jo også noget, som vi er rigtig dygtige til herhjemme, siger fødevareminister Mette Gjerskov (S).

Hun hæfter sig ved, at landbruget nu er gået frem to år i træk. Men det er stadig brug for at konsolidere landbruget og gennemføre en grøn omstilling.

– Men det her er tegn på, at der er økonomi i det, og flere landmænd kan sove roligt om natten. Det betyder meget derude, siger Mette Gjerskov.

Regeringen har nedsat en Natur- og landbrugskommission, der skal vise vejen for en mangfoldig natur side om side med et bæredygtigt landbrug, der sikrer både kvalitetsfødevarer og tusindvis af arbejdspladser. Kommissionen kommer med sine anbefalinger i 2013.

I samarbejde med Newspaq af Oliver Batchelor

08. maj, 2012

Tagged , ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler