KarriereKick
Annonce

Uddannelse

Horns Rev Havmøllepark bliver en af verdens største vindmølleparker på havet. Foto: Udlånt af Vestas Wind Systems A/S

Slagteriarbejdere skal bygge vindmøller

En ny vindmøllepark er på vej til Esbjerg, og byens borgmester vil nu omskole fyrede slagteriansatte.

Efter godt 500 ansatte på Danish Crown-slagertiet i Esbjerg i dag fik beskeden, om at de alle mister jobbet til august, blæser der nu – i bogstaveligste forstand – positive vinde over deres fremtidsmuligheder.

Ifølge byens borgmester vil de mange fyrede nemlig kunne bruges i forbindelse med en ny vindmøllepark, som skal bygge nær den vestjyske havneby.

– Det er sådan, at regeringen har indgået et forlig om en ny vindmøllepark på Horns Rev, og der forventer man, at der skal bruges en 7-8.000 mennesker, siger borgmester Johnny Søtrup (V) til Newspaq.

Opbygningen af parken er dog tre til fire år ud i fremtiden, men den tid kan bruges på at omskole slagteriarbejderne.

– Jeg har aftalt med Danish Crown, at vi indgår i et tæt samarbejde med vores jobcenter om at få lavet et program for omskoling, opkvalificering og eftervidereuddannelse, lyder det fra Johnny Søtrup.

Udover vindmøllerne skal der også bygges et slagteri 30 kilometer uden for Esbjerg, som vil stå klar om halvandet år. Indtil da erkender borgmesteren dog, at der kan opstå “her og nu”-problemer med at få alle i beskæftigelse.

De fyrede slagerimedarbejdere vil også blive omfattet af Danish Crowns socialplan, ligesom der etableres en jobbank.

Et arbejde, som starter allerede på mandag, fortæller slagteritillidsmand Tom Jensen.

– Mange virksomheder her i byen har taget deres ferieafløsere ind, men vi håber, at der kan være noget der. Men det er klart, der bliver nogle, som skal sadle helt om, og nogle skal måske ligefrem rykke teltpælene helt op, siger han til Newspaq.

Danish Crown udvider samtidig med dagens lukning andre af deres slagterier, hvilket vil føre til omkring 300 nye arbejdspladser.

Her vil de fyrede Esbjerg-medarbejdere få førsteret til jobbene, lyder løftet fra produktionsdirektør Søren F. Eriksen.

Det er endnu ikke helt klart, hvor de nye arbejdspladser kommer til at være, men hovedvægten vil ifølge Danish Crown være i det nordlige Jylland.

I samarbejde med Newspaq af Susanne Baden Jensen

11. maj, 2012

Tagged , ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler