KarriereKick
Annonce

Arbejdsmiljø

Asbest blev tidligere hyppigt benyttet til isolering og brandsikring, indtil det af flere omgange blev forbudt i 1970'erne og 1980'erne, fordi asbeststøvet ophober sig i lungerne og ikke kan fjernes igen. (modelfoto) Foto: Colourbox

Tømrer med asbest-lunger får ny erstatning

Det er ikke tilladt at give mindre i erstatning til asbest-syge på grund af rygning, slår en ny dom i Ankestyrelsen fast.

Reglerne blev brudt, da Arbejdsskadestyrelsen valgte at halvere beløbet af, hvad asbestsygdomme plejer at give, i erstatning til den tidligere tømrer Flemming Lorenzen.

Det slår en ny afgørelse i Ankestyrelsen fast, skriver Fagbladet 3F.

I 2010 fik Flemming Lorenzen konstateret asbestose – også kaldet asbest-lunger – der er en kronisk sygdom, som ødelægger vævet i lungerne.

Sygdommen ramte ham, efter han i ti år som tømrer i 1960 og 70’erne udførte arbejde som involverede eternitplader og asbest.

Da arbejdsrelateret sygdom forårsaget af asbest giver ret til erstatning, anmeldte Flemming Lorenzen sagen i 2010. Men Arbejdsskadestyrelsen mente dengang ikke, at Flemming Lorenzen var berettet fuld skade. Begrundelse: Han var ryger for 35 år siden.

Sammen med sin rådgiver i 3F Aarhus valgte Flemming Lorenzen at klage over afgørelsen.

Nu har Ankestyrelsen så givet ham ret, og i dag har den tidligere tømrer fået en erstatning på 236.000 kroner. Dobbelt så meget som Arbejdsskadestyrelsen oprindeligt ville give ham.

– Der er tale om en menneskelig fejl i sagsbehandlingen. Vi beklager fejlen, og at sagen har taget længere tid, siger Merete Roos, chef for Fagligt Center i Arbejdsskadestyrelsen til fagbladet.

Kilde: Fagbladet 3F

I samarbejde med Newspaq af Susanne Baden Jensen

11. maj, 2012

Tagged , ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler