KarriereKick
Annonce

Uddannelse

Folk på dagpenge, pension og kontanthjælp arbejdede i stor stil på det lollandske kræmmermarked - hvert fald indtil Skat kiggede forbi. (modelfoto) Foto: Colourbox

Skat fik kæmpe svindler-bid på kræmmermarked

Myndighederne fandt under en kontrolaktion på Døllefjelde-Musse markedet massevis af skyldnere i sort arbejde og socialt bedrageri.

Under en aktion på Døllefjelde-Musse markedet gjorde Skat en over ordentlig stor fangst.

På turen rundt i boderne afslørede skattemyndighederne i alt 110 personer på overførselsindkomster i at arbejde under kræmmermarkedet, som afholdes på det sydøstlige Lolland.

Det betyder, at hver femte af de personer, som Skat mødte i boderne, nu er indberettet til de relevante myndigheder, skriver Skat i pressemeddelelse.

– Vi oplever desværre, at flere personer både er på overførselsindkomst og samtidigt arbejder på markedet uden tilladelse. Og det går selvfølgelig ikke, siger skattedirektør Per Jacobsen.

Tre udenlandske virksomheder blev desuden registreret for moms. To andre virksomheder, som ikke var registreret i RUT (Register for Udenlandske Tjenesteydere) vil endvidere blive anmeldt til politiet og får formodentlig hver en bøde på 10.000 kr.

Flere boder stod tomme på markedet. Mange af disse var ejet af kræmmere, som Skat meget gerne ville snakke med om tidligere fejl.

– Vi lægger aldrig skjul på vores tilstedeværelse, når vi er på kontrol. Man kan gisne om, at nogle virksomheder ikke havde lyst til at tale med os, men så tager vi en snak med dem på det næste kræmmermarked, lyder det fra skattedirektøren.

Det var dog ikke alle med udeståener med det offentlige, som var forsvundet inden kontrollen.

– Vi stødte på flere virksomheder, der skylder penge til det offentlige. Nogle valgte at indbetale en del af det skyldige beløb på stedet, mens en enkelt måtte have besøg af fogeden, før det lykkedes at få ham til at afvikle noget af sin gæld, fortsætter Per Jacobsen.

En enkelt illegal indvandrer blev i forbindelse med aktionen overladt til politiet.

Skat oplyser, at de i samarbejde med Arbejdsmarkedsstyrelsen, politiet og Arbejdstilsynet vil give en hurtigere behandling af sagerne.

I samarbejde med Newspaq af Susanne Baden Jensen

11. maj, 2012

Tagged , ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler