KarriereKick
Annonce

Uddannelse

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har tidligere vakt opsigt, da hun sagde, at ledige akademikere ikke skal føle sig for fine til at arbejde i Netto. Nu vil hun have en debat om, at det er okay at være ledig. Foto: Folketinget.dk

Minister: Det er ok at være arbejdsløs

Mette Frederiksen vil have gjort op med fordommen om, at det er ens egen skyld at være arbejdsløs.

Arbejdsløse, der vælger at holde sig langt væk fra familiefester og andet sjov, skal ud af busken.

Men det er helt i orden at være arbejdsløs, for man er ikke selv skyld i at have mistet jobbet.

Det mener beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S). Hun vil nu have gang i en offentlig debat anført af politikerne om, at man ikke skal skamme sig over at være arbejdsløs:

– Arbejdsløshed er en helt naturlig konsekvens af, at vi har en økonomisk krise. Og det at blive arbejdsløs er noget, der kan ske for os alle sammen, siger Mette Frederiksen.

En rundspørge, lavet af Interresearch A/S for arbejdsløshedskassen Min A-Kasse, viser, at op mod hver femte arbejdsløse har undgået sociale arrangementer som familiefester for at slippe for det rituelle spørgsmål om, hvad man laver, skriver Avisen.dk.

– Det er helt forfærdeligt, hvis det er noget, man føler sig pinligt berørt over. Det er rigtigt vigtigt, at vi har et arbejdsmarked, der bygger på den præmis, at man skal behandles ordentligt, hvis man bliver arbejdsløs, siger ministeren.

Mette Frederiksen understreger, at Danmark lige nu står i en krise, hvor der både er tabt mange job i den private sektor, og hvor der skal spares i det offentlige. Samtidig har de unge svært ved at få foden indenfor på arbejdsmarkedet.

– Det er vigtigt, at vi i den offentlige debat får slået fast, at det her er en følge af krisen. Og det er et fælles ansvar at få bekæmpet arbejdsløsheden, siger hun.

Ifølge rundspørgen for Min A-Kasse har hver anden ledig haft en oplevelse af at blive set ned på, fordi de var arbejdsløse.

– Alle andre beskriver sig selv i kraft af deres arbejde. Konsekvensen er, at mange kommer til at skamme sig, siger arbejdspsykolog Einar Baldursson fra Aalborg Universitet til Avisen.dk.

I samarbejde med Newspaq af Nyhedsbureauet Newspaq

17. maj, 2012

Tagged ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler