KarriereKick
Annonce

Karriere

Socialdemokraterne er klar til at lytte til fagbevægelsens ønske om ikke at hæve arbejdstiden. Foto: Colourbox

S: Flere job fremfor længere arbejdstid

Der bliver først tale om længere arbejdstid, når regeringen har skabt flere job, siger Socialdemokraterne.

Danskerne skal først se flere job skabt, før de arbejder længere.

Sådan siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, til Ritzau, mens fagbevægelsens top tirsdag morgen mødes for at se på regeringens oplæg til de kommende trepartsforhandlinger.

Magnus Heunicke vil ikke uddybe, hvornår danskerne skal arbejde mere, men målet er “meget ambitiøst” at skaffe fire milliarder kroner mere i statskassen og 20.000 flere i øget arbejdsudbud, påpeger han.

– Debatten om årstal vil jeg ikke tage i pressen. Hvornår og hvordan vi skal indfase længere arbejdstid, må vi tage i trepartsforhandlingerne, siger Magnus Heunicke.

Fagbevægelsen vil ikke øge arbejdstiden foreløbig. Det siger LO’s formand Harald Børsting og FTF’s formand Bente Sorgenfrey til Politiken før LO’s møde om trepartsforhandlinger med regeringen.

– LO-fagbevægelsen ved, hvor skoen trykker. De har masser af medlemmer, som lige nu mangler arbejde. Derfor tager vi deres indsigelser alvorligt. Regeringen er fast besluttet på, at vi først skaber arbejdspladser. Så skal vi arbejde noget mere, siger han.

LO vil drøfte en bred dagsorden, som ud over længere arbejdstid, ser på uddannelse, social dumping og beskæftigelse, siger Harald Børsting til TV2 Nyhederne tirsdag morgen.

– Enten beskatter vi os til bedre velfærd. Det tror jeg ikke ikke en døjt på. Så kan vi spare os til bedre velfærd. Det tror jeg heller ikke en døjt på. Så er der den tredje vej, at vi alle sammen over tid arbejder en lille smule mere, siger Harald Børsting.

Han mener, at “man kan slappe lidt af, hvis man tror, at man mister to helligdage”.

Magnus Heunicke ser det som en “kæmpe udfordring” at skaffe mere arbejdskraft, bedre uddannelse og flere private job.

– Det bliver ikke nogle nemme forhandlinger. Der skal træffes vanskelige og store beslutninger. Jeg kvitterer for, at lønmodtagernes organisationer vil løse problemet, siger han.

I samarbejde med Newspaq af Nyhedsbureauet Newspaq

22. maj, 2012

Tagged ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler