KarriereKick
Annonce

Uddannelse

Det er især de engelsktalende brolæggere, man skal være på vagt overfor. Foto: Colourbox

Pas på engelsktalende fuparbejdere

Med sommeren kommer også engelsktalende arbejdere, der giver tilbud til private. Politiet advarer.

Det er næsten lige så sikkert som amen i kirken. Når solskinsvejr og lune temperaturer kommer til Danmark, så kommer de engelsktalende fuparbejdere også. Og i år er ingen undtagelse.

De engelsktalende arbejdere henvender sig hos folk og tilbyder typisk asfalt- eller brolægningsarbejde. Ofte ender prisen med at ryge langt over det aftalte, og arbejdets kvalitet er ofte ringe.

Nu advarer Nordsjællands Politi folk mod at indgå aftaler med engelsktalende arbejdsmænd, der ringer på i privaten og tilbyder deres arbejdskraft.

– I går fik vi en anmeldelse fra en borger i Espergærde, der havde fået en henvendelse fra en engelsktalende arbejder, som gav et tilbud på at lave nogle hvide striber i indkørslen, fortæller politiets pressekoordinator Henrik Suhr.

Borgeren i Espergærde kendte dog til politiets advarsler fra tidligere år, og afviste den engelsktalende mand blankt.

– Det er det helt rigtige at gøre. Pas på, tænk jer rigtig godt om. Vi advarer mod de her typer, siger Henrik Suhr.

Han opfordrer til, at man kontakter politiet, hvis man bliver kontaktet af engelsktalende arbejdere i hjemmet.

– Hvis det er muligt, så kan man se, om man kan få noteret registreringsnummeret på deres bil og give et signalement af dem, siger Henrik Suhr.

De engelsktalende arbejderes tilbud kan virke fristende. Men ofte stiger prisen voldsomt, når de først er gået i gang med arbejdet.

– Vi har ofte set eksempler på, at det er blevet dyrere, og så har arbejdet tit været så dårligt udført, at det har skullet laves helt om, fortæller Henrik Suhr.

De engelsktalende arbejdere er heller ikke momsregistrerede og arbejder ulovligt. Derfor er det nærmest umuligt at komme efter dem i forbindelse med for dårligt udført arbejde.

I samarbejde med Newspaq af Nyhedsbureauet Newspaq

23. maj, 2012

Tagged

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler