KarriereKick
Annonce

Arbejdsmiljø

Administrationen vurderer, at der kan spares 550.000 kroner for hver uge, det lykkes at afkorte den gennemsnitlige tid på sygedagpenge. Foto: Colourbox

Tag træningstasken med på jobcenteret

En hurtig genoptræning er til gavn for både borger, kommune og samfund. Derfor det nye tiltag med træning på jobcentret.

Når man er sygemeldt og skal til samtale på Jobcenter Gribskov i Helsinge, kan man bagefter gå ned i træningslokalet og komme i gang med genoptræningen.

På den måde kan borgeren hurtigere komme tilbage i arbejde til gavn for både borgere, virksomheder og kommunens økonomi. Sådan lyder kommunens tanker med at etablere et nyt træningscenter i jobcenterets lokaler på Bymosevej, så fysioterapeuter og jobcenterrådgivere fremover kan træffes i samme hus, skriver Frederiksborg Amts Avis.

– Vi er blevet opmærksomme på, at når man får sygedagpenge og har andre problemer end arbejdsløshed, kan det give god mening hurtigt at komme i gang med genoptræning. Det giver en større chance for at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Så hvis træningscenteret ligger der, hvor man i forvejen møder ind til samtale om sygedagpenge, kan man komme hurtigt i gang, forklarer Pia Foght, formand for Social-og Sundhedsudvalget (S) til Frederiksborg Amts Avis.

På den måde kommer Social-og Sundhedsudvalget til at samarbejde med Arbejdsmarkedsudvalget om at få tingene til at flaske sig i et dynamisk jobcenter.

– Når de kommer til samtale, vil der også stå en medarbejder, der har opgaven med genoptræning. Så kan man sige til hr. Jensen, at han skal i gang med en genoptræningsplan, som man så kan få lavet med det samme og gå i gang. Det hele bliver samlet et sted, siger Pia Foght.

Og der er penge at hente, hvis borgernes tid på sygedagpenge kan gøres kortere.

Administrationen vurderer, at der kan spares 550.000 kroner for hver uge, det lykkes at afkorte den gennemsnitlige tid på sygedagpenge. Gennemsnittet i 2011 lå på 30 uger, mens andre jobcentre er nede på 25 uger.

I samarbejde med Newspaq af Nyhedsbureauet Newspaq

30. maj, 2012

Tagged ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler