KarriereKick
Annonce

Arbejdsmiljø

Hvis alle arbejdede lidt kortere tid, ville der blive råd til at ansætte flere, og det ville nedbringe arbejdsløsheden, lyder det fra økonom. Han går stik mod regeringens planer. Foto: Colourbox

Professor: Sæt danskernes arbejdstid ned

Hvis danskernes overarbejde bringes ned, og arbejdsugen gøres kortere, vil det blive mulig at få flere i job, lyder det fra økonom.

Der er ingen grund til at arbejde mere i Danmark. Så klar er udmeldingen fra Nationaløkonom ved Roskilde Universitet, Jesper Jespersen.

Han går stik mod strømmen og argumenterer for, at danskernes arbejdsdag burde være kortere.

– Hvis det kan reducere antallet af arbejdsløse, er det jo lige så effektfuldt for de offentlige budgetter. Så vil væksten blive fordelt mere jævnt, og vi får en velfærdsgevinst ved alle sammen at få lidt mere fritid, siger Jesper Jespersen til Magisterbladet ifølge jp.dk.

Han påpeger, at danskerne trods en fastsat arbejdsuge på 37 timer faktisk arbejder 38,6 timer om ugen i gennemsnit. Det viser de nyeste tal.

Alt det overarbejde kunne i stedet gå til at ansætte flere og nedsætte arbejdstiden for en almindelig uge, argumenterer Jesper Jespersen.

Og han kan ikke se, hvordan regeringens målsætning om at skabe flere job skulle kunne lade sig gøre.

– Jeg kan ikke med min bedste vilje se, hvordan der skal opstå mangel på arbejdskraft de næste otte år, lyder det fra Jesper Jespersen til Magisterbladet.

Også formanden for Akademikernes Centralorganisation, Erik Jylling, sætter spørgsmålstegn ved regeringens krav om øget arbejdsudbud. Han kalder det meningsløst, men erkender, at regeringen ser ud til at ville gennemtvinge det.

Kilde: jp.dk

I samarbejde med Newspaq af Jonas Sloth Bach

30. maj, 2012

Tagged , ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler