KarriereKick
Annonce

Arbejdsmiljø

Indsatsen mod social dumping er en tværgående myndighedsindsats, som udover Arbejdstilsynet omfatter SKAT og politiet. Arkivbillede. Foto: Colourbox

Stor aktion mod rengøringsbranchen

Lige nu tager Arbejdstilsynet hul på 800 ekstra tilsynsbesøg i rengørings- og restaurationsbranchen, for at komme social dumping til livs.

Uventede besøg midt i klude og tallerkener.

I disse timer gennemfører arbejdstilsynet de første af en række besøg, der sætter ind over for social dumping i rengørings- og servicebranchen.

Det sker på opfordring fra Beskæftigelseminister Mette Frederiksen (S).

Tilsynschef Hasse Mortensen fortæller, at Arbejdstilsynets øgede indsats i servicebranchen sker som supplement til den generelt øgede indsats mod social dumping.

– Besøgene bliver gennemført, fordi vi gerne vil sætte et fokus på, at der skal være ordentlige arbejdsmiljøforhold, ordentlige organisatoriske forhold og herunder også registrering og skattebetaling, når man arbejder på en dansk arbejdsplads med en servicevirksomhed eller en rengøringsvirksomhed fra udlandet.

Arbejdstilsynes starter indsatsen i dag, med besøg hos rengøringspersonale på en række uddannelsesinstitutioner i hovedstadsområdet.

Men hen over sommeren vil kontrolbesøgene blive bredt ud til hele landet, med i alt 800 tilsynsbesøg.

Baggrunden for den særlige indsats er, at det er myndighedernes erfaring, at der er særlige udfordringer med lovovertrædelser i netop de to brancher, rengøring og service.

Det var i forbindelse med finansloven for 2012, at Regeringen og Enhedslisten besluttede at styrke indsatsen mod social dumping for at sikre en fair konkurrence og ordentlige arbejdsvilkår.

I samarbejde med Newspaq af Mathilde Graversen

30. maj, 2012

Tagged , , , ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler