KarriereKick
Annonce

Karriere

Jobsøgningskurser og kompetencekurser til ledige skal i fremtiden give meget mere mening, end de gør i dag, lyder budskabet i dag fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S). Foto: Colourbox

FOA jubler over stop for ubrugelige jobkurser

Fagforbundet bakker op om beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), der nu vil gøre op med ubrugelige jobkurser til ledige.

Det er godt for de ledige og for pengekassen, der skal bruges til at hjælpe folk i arbejde.

Sådan lyder det fra FOA-formand Dennis Kristensen, efter at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) nu melder ud, at beskæftigelsessystemet skal laves om.

Bl.a skal arbejdsløse slippe for at blive tvunget på de samme kurser og ikke mindst på meningsløse kurser.
Frederiksen foreslår, at en arbejdsløs fx kun skal have pligt til at møde til ét jobsøgningskursus – og ellers sige nej tak til flere af samme slags.

“Det er helt rigtige at gøre. Der har været for meget pjat og pjank i forhold til indsatsen over for de ledige. Vi har brugt for mange kræfter på kontrol og på ubrugelige kurser som ‘lær at bygge et spaghettitårn’ og ‘find din indre ugle’. Der skal vi ikke bruge pengene,” siger Dennis Kristensen til Newspaq.

Som formand for flere end 200.000 primært offentligt ansatte som pædagoger og sosu’er kender han til mange, som har været på de samme kurser igen og igen. Uden at få job ud af det.

“Jobsøgningskurser har næsten kun været en fordel for private virksomheder. Det har været en pengemaskine, hvor meget få ledige har fået noget ud af at få det samme kursus 3-4-5-6 gange. Det er helt tosset at bruge pengene på,” siger han.

Han mener, der skal lagt mere fokus på kompetencer og at finde reelle job.

“Som det er nu bruger vi alt for meget tid på at kontrollere de ledige. I stedet skal vi bruge flest ressoucer og tid på at finde arbejde til de ledige og udstyre folk med kompenterncer, hvis de mangler dem,” siger han.

Dennis Kristensen er dog forundret over, at Mette Frederiksen kommer med udspillet dage inden trepartsforhandlingerne, som starter op igen mandag.

“Jeg havde egentlig forestillet mig, at aktiviteterne i forhold til beskæftigelsessystemet hører til under trepartsforhandlingerne,” siger han.

I samarbejde med Newspaq af Maria Bendix Olsen

03. jun, 2012

Tagged , , , ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler