KarriereKick
Annonce

Uddannelse

Det kan være svært at forstå tyske grammatikregler eller introduktionen til Karen Blixen, hvis man samtidig chatter med vennerne på Facebook. Foto: Colourbox

Spil og Facebook smadrer gymnasie-timer

Mange gymnasieelever bruger pc’en til chat og spil i klasselokalet. Lærerne må styre de unge bedre, lyder det.

Computeren bliver brugt til meget mere end at lære noget i gymnasierne, skriver Politiken tirsdag.

I en undersøgelse, som Aspekt R&D har lavet med 56.000 gymnasieelever fra både handelsgymnasiet (hhx), det tekniske gymnasium (htx) og det almene gymnasium (stx) svarer 48 procent, at de altid eller ofte bruger computeren som underholdning i timerne.

Eleverne går blandt andet på Facebook, spiller spil, ser film og chatter. Samtidig svarer blot seks ud af 10, at der er arbejdsro i undervisningen.

Der er grund til at være bekymret, siger ph.d. Arnt Vestergaard Louw fra Center for Ungdomsforskning ved Aarhus Universitet.

– At gå i gymnasiet er ikke en kaffeklub. Der skal mere pædagogisk styring på brugen af computere i undervisningen, og det skal komme fra lærerne, siger han til Politiken.

Han understreger samtidig, at han ikke er imod brugen af computere i undervisningen. Formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) Mai Sloth Villadsen kalder problemet “kæmpe stort”.

– Ikke kun for den enkelte elev, der chatter og spiller – også den, der sidder ved siden af bliver forstyrret af det. Men jeg tror ikke, man løser det ved, at en lærer siger: Jeg er bossen, jeg er autoriteten, siger Mai Sloth Villadsen til Politiken.

Jens Boe Nielsen, der er formand for gymnasiernes rektorforening, er både bekymret for den uro, eleverne siger, der er i undervisningen og for, at så mange lader sig underholde i stedet for at lytte til læreren.

– Der er ingen tvivl om, at lærerne skal tage den autoritet, der skal til, for at få ro. Den snak må rektorerne så tage med lærerne igen.

– Men jeg tror også, at der er nogle lærere, der ikke tør og ikke gider tage kampen med eleverne, hvis de larmer eller er på Facebook i timerne, siger Jens Boe Nielsen til Politiken.

Han opfordrer lærerne til at være tydelige omkring, hvornår eleverne må bruge computeren i undervisningen, og hvornår de ikke må.

I samarbejde med Newspaq af Nyhedsbureauet Newspaq

05. jun, 2012

Tagged , , , ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler