KarriereKick
Annonce

Samfund og Politik

Flere medarbejdere er stoppet i Dong. Ifølge tidligere Dong-direktør Anders Eldrup pressede de ham flere gange til at give dem højere lønninger. Foto: Colourbox

Eldrups gulddrenge er sparket ud af Dong

De medarbejdere, som tidligere direktør Anders Eldrup betalte store penge i Dong, er stoppet i selskabet.

I midten af marts blev tidligere direktør Anders Eldrup sparket ud af energigiganten Dong, og nu følger tre meget omtalte og vellønnede medarbejdere så efter. Det skriver Børsen.

I alt fire ledende medarbejdere – kendt som de såkaldte guldfugle – blev i forbindelse med fyringen af Eldrup landskendte, da formand Fritz Schur meldt ud, at lønforholdene for de fire var i gang med at blive undersøgt.

Blandt de fire var Jakob Baruël Poulsen, som har stået i spidsen for både den såkaldte Corporate Affairs og vindmølledelen i Dong, og som blev suspenderet kort efter Eldrups fyring.

Han er ifølge Børsens kilder stoppet permanent i Dong.

– Jakob Poulsen har fået en aftale om, at han ikke skal komme der mere, siger en kilde til avisen.

Af de tre øvrige er de to ifølge kilderne med sikkerhed stoppet, mens der hersker usikkerhed om, om den fjerde person stadig er tilknyttet Dong.

De fire medarbejdere var dybt involveret i Dongs vindmølleeventyr, og deres værdi for selskabet blev anset for stor.

Deres værdi blev så stor, at de var eftertragtede også internationalt, og det udnyttede de. Ifølge Anders Eldrup pressede de ham flere gange til at give dem højere lønninger.

Da Anders Eldrup forhandlede de ekstraordinære lønvilkår med de fire, valgte han samtidig at forhandle uden om deres respektive ledere og bestyrelsen, og det var blandt årsagerne til, at han blev fyret som direktør.

Jakob Baruël Poulsen ønsker ikke at udtale sig til Børsen, mens det ikke er lykkedes for avisen at få kontakt med de øvrige tre.

Det har ikke været muligt for Børsen at få oplyst, om de pågældende medarbejdere har overtrådt regler i Dong, eller hvad der er den direkte begrundelse for, at de forlader selskabet.

I samarbejde med Newspaq af Nyhedsbureauet Newspaq

05. jun, 2012

Tagged , ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler