KarriereKick
Annonce

Arbejdsliv

Normalt er der allerede lange ventelister til at arbejde som frivillig på Roskildefestivalen. I år mangler der en tredjedel frivillig knap en måned før festivalens start. Urimelige krav til arbejdsindsatsen bærer skylden. Foto: Andreas Houmann

Roskilde Festival skræmmer de frivillige væk

En løn, der svarer til 56 kroner i timen og en arbejdsuge på 32 timer, får de frivillige til at vende Roskilde Festival ryggen.

Der er under en måned til Dyrskuepladsen i Roskilde omdannes til nordens største musikfestival. Men der mangler stadigvæk en tredjedel af alle de frivillige, der skal til for at få festivalen til at fungere.

I år er arbejdskravet til de frivillige sat op fra 24 til 32 timer, og det har fået flere til at købe billetten i stedet.

- Vores situation er svær i år. Jeg kan mærke, at foreningerne kæmper om de få frivillige, der er, siger Johanne Tschernja til Newspaq.

Hun er formand for Roskilde Bordtennis, der har sendt frivillige til Roskilde Festival lige siden starten. I år kommer hendes hold til at bestå af uprøvede festivaldeltagere.

- Vi har meget svært ved at skaffe erfarne folk, som vi kan bruge som ansvarspersoner, fortæller hun.

For med 32 timers arbejde svarer timelønnen til 56 kroner, og det er kun de yngste, der vil arbejde til den pris.

En rundringning foretaget af Newspaq til en række foreninger viser det samme billede: Der mangler frivillige i stort stil, gennemsnitsalderen er lavere, og ventelister er afløst af udsigten til en hårdere festivaloplevelse.

Flere fortæller, at situationen ikke har været værre de sidste ti år. Ikke engang året efter regnvejrskatastrofen i 2007 var det så svært at finde frivillige.

Hos Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk, DFUNK, mangler man lige nu 150 frivillige. Konsulent Nicholas Farr er ikke sikker på, at man når at få holdet fuldt besat.

- Det har betydning for hvor mange pantmidler, vi kan samle ind, forklarer han.

Derfor er han bekymret for, at der vil blive færre midler at sende som nødhjælp til de hjemløse flygtninge i Grækenland.

Og selv hvis det skulle lykkes, kan den øgede arbejdsbyrde gøre det sværere at få de frivillige til at komme tilbage næste år.

- Vores bekymring er, at dem vi har fundet i år, tænker “hold da op, det var alligevel for meget”, siger Nicholas Farr til Newspaq.

Udfordringen er derfor at sikre, at de frivillige også synes, det er sjovt at være frivillig på deres fjerde vagt, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Roskilde Festival.

I samarbejde med Newspaq af Jonas Sloth Bach

11. jun, 2012

Tagged ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler

RSS I samarbejde med DI
 • Kampen om de kinesiske turister
  Siden 2000 er antallet af kinesiske turister, der rejser udenlandsk, 10-doblet - fra 10,5 mio. i 2000 til anslået 107 mio. i 2014. De høje vækstrater gør Kina til et interessant marked for dansk turisme. Men kampen om kineserne er hård.
 • Det går bedre i turismen, men der er stadig et efterslæb
  Den endelige opgørelse fra Danmark Statistik viser, at Danmark havde en vækst på 6,6 pct. i antallet udenlandske turister, som overnattede i Danmark. Udviklingen er positiv, men Danmark har stadig svært ved at følge med vores nabolande.
 • Turisterhvervet er blevet mere innovativt
  Turisterhvervet er blevet mere innovativt efter at have haft en markant lavere innovationsgrad end det øvrige erhverv. Innovation er vigtigt i arbejdet med at sikre turisterne højkvalitetsoplevelser.
 • Dollaren er godt nyt for dansk turisme
  Den høje dollarkurs kombineret med en lav oliepris betyder, at Danmark i 2015 vil få besøg af flere amerikanske turister. DI forventer en vækst på mindst 7 pct.