KarriereKick
Annonce

Uddannelse

Det lille dyr fra mårfamilien med den bløde pels er populær i Kina. Foto: Naturstyrelsen

Pels og olie booster dansk økonomi

Nye tal viser fremgang for både import og eksport. Og det kan være et tegn på, at økonomien er på vej fremad, siger ekspert.

Minkpelse, nordsøolie og medicinalvarer ryger igen ud over de danske grænser til det store udland.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der viser udviklingen i import og eksport i april måned.

Og det er et godt tegn, efter at eksporten overraskende faldt i marts.

Overskuddet på betalingsbalancen for april endte på 6,1 milliarder kroner, der svarer til et plus på 4,9 procent i forhold til marts.

Og det er alt i alt et sundhedstegn for dansk økonomi, siger Bo Sandberg, der er cheføkonom i Dansk Erhverv til Newspaq.

– Vi ser, at importen og eksporten går fremad i takt. Det er tegn på, at vi sælger mere til udlandet, men også at vi importerer lidt mere, hvilket er et tegn på, at vi måske er ved at få gang i hjulene på hjemmemarkedet, siger han.

Det er blandt andet en stødt stigende eksport til Kina, der bidrager til eksportfesten.

– Vores eksport til Kina er steget med 24 procent inden for et år, og det er ganske voldsomt i procent, men der er stadig et meget stort potentiale for at forbedre det, da det er stigninger ud fra et relativt lavt udgangspunkt, siger Bo Sandberg.

Det er særligt salget af minkpelse, der kan ses i statistikken.

Han understreger, at besøget fra Kinas præsident Hu Jintao senere på ugen kan være med til at forbedre eksporten til Kina yderligere.

Betalingsbalancen lander på et overskud på 106 mia. kroner set over de seneste 12 måneder, og det viser, at vore konkurrenceevne måske ikke er helt i bund, siger cheføkonomen.

– Der er meget fokus på dårligdommene og den manglende økonomiske vækst i Danmark, men med øjeblikkets rekordstore overskud på betalingsbalance og udenrigshandel ser det måske trods alt ikke så slemt ud med Danmarks konkurrenceevne, siger Bo Sandberg.

I samarbejde med Newspaq af Kasper Kristensen

11. jun, 2012

Tagged , , ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler