KarriereKick
Annonce

Karriere

Skatteminister Thor Möger Pedersen afviser, at forslaget strider mod grundloven, som Cepos hævder. Foto: colourbox

I morgen får Skat adgang til din have

I morgen ventes Folketinget at give Skat carte blanche til at tjekke håndværkere, der arbejder i private haver.

Det skal være slut med renovering af udestuer og carporte uden tilhørende regning – og dertilhørende momsbetaling til statskassen.

Regeringens løfte om at slå hårdere ned på sort arbejde ventes i morgen at resultere i, at et flertal i Folketinget giver Skat fri adgang til villahaver i jagten på sort arbejde.

I dag er det kun muligt med en retskendelse. Ifølge Cepos er det et lovforslag, der strider mod grundloven, skriver Politiken.

Det er nærmere betegnet hovedprincippet i grundlovens bestemmelser om den private ejendomsret og dens ukrænkelighed, der overtrædes.

– Ikke engang politiet kan gå ind på private borgeres ejendom uden videre; de må også bede om retskendelse, og sådan skal det være, når det handler om borgernes retssikkerhed og om grundlovens paragraf 72, siger Cepos’ erhvervsjuridiske seniorkonsulent, Henriette Kinnunen.

Skatteminister Thor Möger Pedersen afviser, at lovforslaget overtræder grundloven.

– Det lovforslaget reelt betyder, er, at Skat får samme muligheder som eksempelvis Arbejdstilsynet, der har lov til at kontrollere arbejdssteder, også selvom de ligger på privat grund, skriver ministeren til Politiken.

Han hentyder til, at det kun er haven og ikke boligen, som Skat får adgang til. Og kun ‘når der synligt kan konstateres udendørs aktiviteter af professionelt karakter’.

Håndværkere får også pligt til på stedet at oplyse cpr-nummer og forevise legitimation.

I samarbejde med Newspaq af Kasper Kristensen

12. jun, 2012

Tagged , , ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler