KarriereKick
Annonce

Uddannelse

Flere danske arbejdspladser kan være på vej, efter kinesisk firma oplyser at de vil have flere danske mølle-fabrikker i Danmark. Foto: Udlånt af Vestas Wind Systems A/S

Kineserne vil have flere danske fabrikker

Titans køb af Vestas-fabrik er kun første skridt på vejen. Kineserne vil have flere fabrikker i Danmark.

I jagten på mere viden om havvindmøller har kinesiske Titan Wind Energy taget den første bid af det danske marked.

Dagen før det første kinesiske statsbesøg i Danmark købte Titan onsdag Vestas’ lukningstruede tårnfabrik i Varde.

Dermed slipper den danske vindmøllegigant for at lukke en god fabrik, fyre en masse mennesker og kineserne åbner en dør til de europæiske markeder.

– Vi vil gerne have to-tre flere fabrikker i Danmark fremover, men vi skal være rentable, siger Aaron Lee, operationel chef hos Titan, til dagbladet Børsen.

Danmark er førende, når talen falder på havvindmøller. Og det er netop det, kineserne er særligt interesserede i.

– Vi skal fokusere på havvindmøller og investere i at specialisere os inden for dette. Havvindmøller er et vigtigt indsatsområde for os, siger Aaron Lee.

Titan Wind Energy fungerer allerede som underleverandør for Vestas, hvor de producerer tårne i Kina. Og nu vil de også producere i Europa.

Koncernchef i Vestas Ditlev Engel siger da også til Børsen, at med købet af tårnfabrikken banker kineserne på døren til det europæiske marked:

– Der er ingen tvivl om, at Vestas’ viden indenfor vindmølleindustrien er en god kompetence at have, hvis man vil ind på det europæiske marked, mener Ditlev Engel.

Titan Wind Energy er Kinas største producent af vindmølletårne og har eksporteret tårne til Vestas siden 2006. De distribuerer tårne til hele verden, og med det nye køb kan de nu også producere i Europa.

Det kinesiske selskab blev grundlagt i 2005. Og siden da er det kun gået en vej for titanerne – de er blevet større. I dag har selskabet 1000 ansatte i Kina og producerer hvert år 1600 tårne. Det tal stiger nu med købet af Vestas-fabrikken.

I samarbejde med Newspaq af Nyhedsbureauet Newspaq

14. jun, 2012

Tagged , ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler