KarriereKick
Annonce

Arbejdsliv

Det har tidligere være en klassiker at arbejde som pædagogmedhjælp, lagerarbejder eller andet ufaglært, når man tager et sabbatår. Men årets studenter får det svært, når de skal søge job. Foto: Colourbox.com

Sort jobsituation for årets studenter

75 procent af årets 3. g’ere vil tage et sabbatår og tjene penge. Men der mangler job til de unge.

– Først skal jeg bare have et arbejde og tjene nogle penge, og så vil jeg ud at rejse.

Sådan vil standardsvaret lyde om en uges tid ved årets studenterfester, men det bliver ikke så let “bare” at finde et arbejde.

Det fremgår af den aktuelle udgave af det såkaldte jobbarometer, som bliver udarbejdet af den største private jobformidler, jobindex.

I løbet af det seneste år er antallet af ledige job inden for flere traditionelle ufaglærte job, som mange af årets studenter typisk ville gå efter, faldet betydeligt. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Antallet af ledige job med børnepasning er på et år således faldet med 38 procent, butiksjob er faldet med 12 procent og budjob med 72 procent.

Det betyder, at det kan blive meget vanskeligt for de unge at tjene penge i det sabbatår, som hovedparten af dem planlægger at tage.

Et rundspørge, som Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget blandt et repræsentativt udsnit af årets 3. g’ere, viser, at 75 procent af dem vil tage et eller flere sabbatår og arbejde efter studentereksamen.

– Vi kan virkelig godt mærke, at virksomhederne skærer ind til benet og sparer de dér småjob væk, som unge før typisk kunne få.

– Nu bruger man i stedet de faste medarbejdere til at udføre opgaverne – ofte ved at lade dem løbe lidt stærkere, siger jobcenterchef Jens Sibbersen fra jobcentret for unge i Københavns Kommune til Jyllands-Posten.

Han råder i stedet de unge til at gå i gang med en uddannelse.

I samarbejde med Newspaq af Nyhedsbureauet Newspaq

18. jun, 2012

Tagged , ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler