KarriereKick
Annonce

Arbejdsliv

Drømmer man om et fedt job efter gymnasietiden, må man selv ud af busken, siger jobchef. Foto: Colourbox

Jobchef til studenter: Søg job i udlandet

Arbejdsgiverne slår ikke i kø for at ansatte årets studenter. Der er dog job at få bl.a. i udlandet, lyder det fra jobchef.

Landets studenter skal kæmpe om arbejdspladserne i det måske kommende sabbatår.

Antallet af ufaglærte job, som mange studenter normalt går efter, er faldet kraftigt.

Men hvis man er fleksibel, er der job at få, fortæller adm. direktør i Jobindex, Kaare Danielsen.

– Hvis man er villig til at flytte sig geografisk og f.eks. tage et år til Norge, er jobmulighederne betydelig bedre, end de er i Danmark. Jobbene er også bedre lønnet, siger Kaare Danielsen til Newspaq.

Ifølge Jyllands-Posten er antallet af ledige job med børnepasning faldet med 38 procent på ét år, og butiksjob er faldet med 12 procent.

Dermed kan hovedparten af de 75 procent af landets 3’gere, der planlægger et sabbatår, få svært ved at få sig et arbejde, skriver avisen i dag.

Der er dog fortsat 40.000, der får nyt job hver måned, påpeger Kaare Danielsen.

– Der er mange gode job, selvom arbejdsgiverne ikke længere står i kø for at ansætte de unge. Hvis man vil have et job, er det vigtigt at være aktiv, udadvendt og selv kontakte arbejdsgiverne. Man skal ikke vente på, at man bare får et job, siger han til Newspaq.

Han understreger, at en del ufaglærte job ikke længere slås op.

– De besættes af dem, man kender. Det er typisk i små cafeer, restauranter og butikker. Så man skal selv kontakte arbejdsgiveren, siger Kaare Danielsen.

I samarbejde med Newspaq af Lærke Lytken

18. jun, 2012

Tagged ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler