KarriereKick
Annonce

Uddannelse

Job som skolelærer eller hjemmehjælper er ikke længere en sikker beskæftigelse, der bliver nemlig stadig færre job i det offentlige. Foto: Colourbox

De offentlige job skrumper

Antallet af job i det offentlige blive stadig færre. Siden toppen i 2010 har det offentlige været på kur.

I gamle dage var et job på det lokale kommunekontor eller som hjemmehjælper en sikker indtægt resten af livet. Sådan er det ikke længere.

Det offentlige har været på slankekur – og beskæftigelsen er faldet siden toppen i tredje kvartal 2010, viser tal fra Danmarks Statistik.

I årets første kvartal faldt beskæftigelsen i offentlig forvaltning og service med 0,4 procent i forhold til kvartalet før. Det svarer til et fald på 3300 beskæftigede.

Det var kommunerne, der stod mest for skud. Korrigerer man for sæsonudsving, faldt antallet af arbejdspladser med 0,6 procent svarende til 2500.

Statens arbejdsstyrke skrumpede med 0,3 procent svarende til 500 personer.

I sektoren, der omfatter ansatte indenfor daginstitutioner og ældrepleje, faldt beskæftigelsen med 4,3 procent i forhold til året før. Det vil sige, at der blev 11.100 færre til at tage sig af de helt unge og af de gamle.

På undervisningsområdet var der i perioden 3000 færre til at give viden videre, svarende til et fald på 1,8 procent.

Sundhedsområdet blev skåret med 500 ansatte fra første kvartal 2011 til første kvartal i år. Det svarer til et fald på 0,3 procent.

/ritzau/

I samarbejde med Newspaq af Newspaq-Ritzau

21. jun, 2012

Tagged

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler