KarriereKick
Annonce

Arbejdsmiljø

I alt bliver 12 medarbejdere sparret væk på Bytoften fra og med september. Herefter begynder de nye "børnesengetider". Foto: Colourbox

Fyringer tvinger beboere i seng 19.30

Sparekrav i Herning Kommune betyder nu, at beboere på et bosted skal til at gå meget tidligt i seng.

Slut med at spille “Hvem vil være millionær” eller tage i biografen en lørdag aften. Efter sparekrav fra Herning Kommune må bostedet Bytoften fra og med september undvære én af tre aftenvagter på hver af de to døgnafdelinger. Det betyder, at beboerne fremover skal være klar til at blive lagt i seng fra klokken 19.30. Det skriver foa.dk.

– De sidste skal være i seng inden klokken 23, hvor aftenvagten slutter, for på nattevagten er bemandingen endnu lavere. For at nå det bliver vi højst sandsynligt nødt til at starte klokken 19.30, fortæller tillidsrepræsentant på Bytoften, Bodil Sørensen, til foa.dk.

Men sengetiderne er urimelige over for beboerne, mener hun.

– Det giver risiko for liggesår og stive led, når beboerne skal ligge længere tid i sengen. Men det er næsten endnu værre, at beboerne går glip af aktiviteter som tv-hygge i fællesstuen eller biografture om aftenen. Mange er yngre mennesker, der gerne skulle have et socialt liv, siger hun.

I alt bliver 12 medarbejdere sparret væk på Bytoften fra og med september, og siden 2010 er yderligere 20 stillinger blevet nedlagt.

Birgit Jonassen, der er Bytoftens bestyrelsesformand og viceborgmester i Herning henviser til, at hun har gjort hvad hun kunne for at tale kommunen fra de hårde besparelser.

– Det er aldrig godt, når mennesker ikke har medindflydelse på, hvornår de skal i seng. I samarbejde med et konsulentfirma skal de ansatte og ledelsen nu forsøge at finde løsninger. Jeg håber, at de nye øjne kan se andre muligheder, siger hun til foa.dk.

Fyringerne ligger dog fast.

I samarbejde med Newspaq af Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq

21. jun, 2012

Tagged ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler