KarriereKick
Annonce

Karriere

Enhedslisten vil på banen i forhandlingerne af en reform af fleksjob og førtidspension. Foto: Jens Dresling

EL: Drop fleksjobreform med højrefløjen

LO-ledelsen er igen blevet underkendt af baglandet. Derfor må regeringen droppe fleksjob-reform med de borgerlige, mener Enhedslisten.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) må droppe sin reform af fleksjob og førtidspension, efter at LO-ledelsen igen er blevet underkendt af baglandet.

Det mener Enhedslistens socialordfører Finn Sørensen.

Baggrunden er Radio24syv’s afsløring af, at LO-ledelsen igen er blevet underkendt af baglandet. Forbundene mener, at LO er gået alt for vidt i forhandlinger med DA om fleksjobbernes løn.

– Aftalen mellem LO og DA viser, at reformen er endnu værre, end vi først troede. Den handler ikke kun om, at fleksjobbere skal konkurrere om deltidsjobbene med fuldt arbejdsføre personer. De skal åbenbart arbejde for en endnu lavere løn end overenskomstens deltidsregler, siger Finn Sørensen.

LO’s formand Harald Børsting har i stedet – i et forsøg på at redde stumperne af en fleksjobaftale – opfordret de enkelte forbund til at lave helt lokale aftaler med deres modpart blandt arbejdsgiverne. Det viser et fortroligt notat, som Radio24syv er i besiddelse af.

Aftalen mellem LO og DA skulle have sikret beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) en stærk forhandlingsposition over for de borgerlige partier om en reform af førtidspension og fleksjob.

Enhedslisten er glade for, at forbundene har sagt nej til en aftale med DA.

– Reformen kan ikke gennemføres, hvis arbejdsmarkedets parter ikke er enige om fleksjobbernes løn og arbejdsvilkår, siger Finn Sørensen.

Han opfordrer Mette Frederiksen til at gribe knoglen og ringe, selvom Enhedslisten indtil nu slet ikke har været inddraget i forhandlingerne.

– Så vi kan få gang i konstruktive forhandlinger med Enhedslisten. Her er det oplagt at tage udgangspunkt i det forslag, som de tre regeringspartier selv kom med før valget, siger han.

En reform af fleksjob og førtidspension skal ifølge regeringsgrundlaget være med til at styrke de offentlige finanser med to milliarder kroner om året i 2020.

Ifølge Radio24syv var de kritiske LO-forbund imod en aftale med DA bl.a. fordi den indeholdt en bestemmelse, hvor de private arbejdsgivere ville kunne diktere vilkårene for folk i fleksjob. Forbundene frygtede endvidere, at denne ret ville brede sig i hele overenskomstsystemet.

I sidste måned kuldsejlede forhandlingerne mellem regeringen og Venstre og Konservative endegyldigt. Det skyldes ikke mindst de borgerliges modstand mod at forfordele medlemmer af en a-kasse.

Med regeringens forslag vil ledige fleksjobbere få omkring 15.200 kroner om måneden som a-kassemedlemmer, mens ikke-medlemmer må nøjes med omkring 10.300 kroner svarende til kontanthjælpen.

I samarbejde med Newspaq af Irene Stelling

21. jun, 2012

Tagged , ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler