KarriereKick
Annonce

Uddannelse

Tirsdagens trafikulykke, hvor en kvindelig cyklist blev dræbt, har forfærdet mange beboere i Hvalsø. (arkivfoto) Foto: www.colourbox.com

Chauffør sigtet for uagtsomt manddrab

Den bulgarske chauffør, der tirsdag dræbte en kvindelig cyklist i Hvalsø, er nu sigtet for uagtsomt manddrab.

En 49-årig bulgarsk chauffør er nu sigtet for uagtsomt manddrab og overtrædelse af færdselsloven i sagen om trafikdrabet på en 65-årig kvinde tirsdag eftermiddags i Hvalsø.

Det skriver Dagbladet Roskilde.

Det var den bulgarske chauffør, der i en stor sættevogn kørte Else-Marie Iversen over. Hun døde kort tid efter af sine meget alvorlige kvæstelser, som hun fik under hjulene på sættevognen.

Ulykken har forfærdet mange beboere i Hvalsø. Den bulgarske chauffør blev anholdt, og trafikofferet fløjet med helikopter til Rigshospitalet, men stod ikke til at redde.

Chaufføren er nu løsladt, men er indkaldt til et retsmøde i sagen i december 2012. Der var flere vidner til den tragiske ulykke, men kun ét vidne, som politiet har talt med, nemlig en 11-årig dreng, der kom cyklende efter kvinden mod nord ad Søvej.

Drengen blev overhalet af en anden lastbil og så derfor ikke ulykken tydeligt. Men det står fast, at sættevognen med den bulgarske chauffør kom kørende ad Åsvejen og foretog et stort sving mod højre mod syd af Søvej – og ramte den kvindelige cyklist ovre på den anden side af Søvej.

– Chaufføren i den lastbil, der overhalede drengen mod nord, har ikke givet sig til kende, men han sprang ud og løb hen og hjalp kvinden, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Den bulgarske lastbilchauffør er sigtet efter §3 i færdselsloven, der handler om at udvise agtpågivenhed og hensyn. Desuden efter §16, der blandt andet har regler om, at man skal gøre sit højresving så lille som muligt.

I samarbejde med Newspaq af Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq

21. jun, 2012

Tagged

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler