KarriereKick
Annonce

Karriere

Der bliver færre møder, mindre bureaukrati og færre regler i de ni frikommuner. Det vil frigøre kræfter til en målrettet indsats. Foto: Colourbox

Ni kommuner slipper de ledige fri

Meningsløse samtaler på jobcenteret og endeløse aktiveringstiltag er blevet skrottet i ni danske kommuner. Her bliver de ledige sat fri.

– Sådan er reglerne. Sådan lyder budskabet i de fleste kommuner, hvis arbejdsløse spørger, hvorfor de skal møde op til nye samtaler hver tredje måned, selv om der ikke er noget at tale om.

Men ni kommuner rundt i landet har fået lov til at droppe regelrytteriet. Og det er godt nyt vurderer Henning Jørgensen, professor og arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet.

– Det er vigtigt at man får mere arbejdskraft til at hjælpe de ledige med at finde et job. Og det er vigtigt, at de ansatte selv kommer væk fra skærmene, så det er virkelig godt, at der sker noget i de her kommuner, siger han til Newspaq.

For i det daglige er det ganske meget tid kommunernes sagsbehandlere kan spare, hvis de slipper for bureaukratiet.

– Ifølge socialrådgiverforeningen så bruger man op til 50 minutter af hver time til at lave alt det med skemaer, regneark og indberetninger – ja kort sagt pis og papir, lyder det fra Henning Jørgensen.

I Vejle Kommune regner man med, at kursskiftet vil frigøre 50 sagsbehandlere, der i stedet kan bruge deres kræfter på en bedre indsats på at skaffe og skabe job til de ledige. Det skriver Ugebrevet A4.

– Vi vil nu i langt højere grad kunne tilbyde ledige en indsats, som er målrettet netop deres behov og ønsker. Jeg er sikker på, at det vil kunne mærkes både på borgernes tilfredshed og resultaterne, siger arbejdsmarkedschef i Vejle Kommune Michael Petterson til A4.

Og ifølge Henning Jørgensen, er der ingen grund til at frygte, at de løse tøjler vil lade de ledige i stikken.

– Undersøgelse på undersøgelse viser, at motivationen til at søge arbejde er kæmpestor, siger han til Newspaq.

Udover Vejle har også Gentofte, Gladsaxe, Odense, Odsherred, Vesthimmerland og Viborg fået status som frikommuner.

I samarbejde med Newspaq af Jonas Sloth Bach

22. jun, 2012

Tagged ,

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler