KarriereKick
Annonce

Arbejdsmiljø

En servicemedarbejder får nu erstatning, fordi han uretmæssigt blev fyret fra sit job på en skole. Foto: Colourbox

Ældre fyret pedel får erstatning

Med beskeden “Du er den ældste,” fik en servicemedarbejder sin fyreseddel. Nu må skolen, som fyrede ham, hoste op.

Man må ikke bare fyre nogen, fordi de er for gamle. Og det koster nu en skole 230.000 kr i godtgørelse til en fyret medarbejder.

Manden var 67 år og servicemedarbejder på skolen. Han havde planlagt at arbejde, til han fylder 70. Det kunne han dokumentere.

Fyringen skete i forbindelse med udlicitering. Derfor blev der medarbejdere i overskud. Kommunen sagde, at udpegningen skulle ske efter flere kriterier. Blandt andet faglige kvalifikationer, varetagelse af opgaver og personlige kvalifikationer.

Da den fyrede spurgte skolelederen, hvorfor det gik ud over ham, var svaret: Du er den ældste. Lederen tilføjede, at der ingen klager var over hans arbejde.

Det er Ligebehandlingsnævnet, der har tilkendt manden godtgørelsen. Kommunen har ved sagsbehandlingen indrømmet, at den ikke kan “afvise, at der lokalt på skolen er blevet snakket alder som kriterium”.

Derfor mistænker nævnet arbejdsgiveren for ulovlig forskelsbehandling. Godtgørelsen er fastsat ud fra, at han havde været ansat i kommunen en række år.

I samarbejde med Newspaq af Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq

22. jun, 2012

Tagged

Karrierekick

Skrevet af Karrierekick

KarriereKick er Danmarks førende webportal inden for uddannelse og karriere med særligt fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk

Se alle indlæg af Karrierekick →

Lignende artikler