KarriereKick
Annonce

Nyheder

Lidt længere ned ad gaden bor pigen, der vasker og stryger mine skjorter

På min arbejdsplads har vi en dresscode, der hedder fine bukser og skjorte og er der noget jeg hader så er det at stryge skjorter. Heldigvis for mig og mange andre der hader at stryge skjorter så findes der Justin Joy.

Kort fortalt er Justin Joy det man kalder for et online renseri. De henter og bringer hele ugen og også uden for renseriernes normale åbningstider. Det kan de, fordi konceptet er baseret på deleøkonomi. Du kender det måske fra Ûber eller Airbnb, men i stedet for at være chauffør eller udleje lejlighed er der blot en der henter, vasker, stryger og leverer skjorterne.
Med Justin Joy’s skjorteservice, kommer der en og afhenter mine skjorter og rense tøj. De tilbyder også at afhente vasketøj, men det synes jeg ikke er så besværligt at jeg ikke selv kan ordne det på en søndag.

Herefter bliver rensetøjet sorteret til renseri, mens skjorterne bliver vasket og strøget af en “Justin”*  i lokal området. Her efter bliver rensetøjet og skjorterne leveret og afregning sker online.

Er det noget for dig kan du læse mere om deres skjorteservice her 

– er du en af de få som elsker at stryge skjorter og vil tjene ekstra lommepenge, så søger Justin Joy nye medarbejdere. 

Nu får de i konkurrence fra ny spiller på markedet der går under navnet nabovask

*Justin – det kalder de dem, der henter og vasker / stryger skjorterne – det er godt nok en dame der henter mine og hvad jeg ved er Justin et drengenavn, men altså ok.

 

 

Ny limousine service i København

Ny app skal gøre det lettere og hurtigere at hoppe ind i en limousine i København. App’en, der hedder GetZengo gør det muligt at bestille eksklusive luksusvogne med privatchauffør direkte fra mobiltelefonen.

Det er første gang vi ser sådan en service i København, mens man i London, Paris og New York har kunne køre VIP kørsel på denne måned i et par år nu.

Det er dyrt, rigtig meget dyrt.
Det bliver spændende at se om danskerne er klar til at betale over det dobbelte af hvad en taxa koster for at bruge GetZengo servicen og målgruppen er formenligt heller ikke os studerende på SU. Hvor en normal tur fra lufthaven til København med taxa koster 180-250 kroner så skal man regne med at betale op mod 800 kroner for sådan en tur med GetZengo.
Til gengæld er der internet i bilen, dagblade og en kølig kildevand parat til dig og dine gæster.

Med GetZengo behøver du ikke at vente i kø på telefonen eller skrive, hvor du befinder dig. Når du bestiller en vogn fra app’en, ser GetZengo din position via telefonens GPS og sender en SMS, når vognen holder klar. Undervejs kan du følge chaufføren på din telefon i real-time. Er du bekendt med click a taxi eller Taxa 4×35’s applikation vil du opdage at funktionerne er stort set de samme og appen derfor er utrolig nemt at bruge.

En 5-stjernet køreoplevelse
GetZengo der beskriver deres service som ”En 5-stjernet køreoplevelse” forventer at lancere app’en i starten slutningen af året hvor efter der er planer om at lancere i Århus og Billund.

Vil du vide mere om denne limousine service kan du besøge deres hjemmeside

DIBD søger en konsulent med fokus på det tyrkiske marked

DI International Business Development (DIBD) søger en konsulent med fokus på det tyrkiske marked

Vi skal i gang med et projekt, der sætter fokus på at øge dansk eksport til Tyrkiet. Det skal ske igennem en styrkelse af mindre- og mellem store virksomheders (MMV) muligheder for at arbejde mere struktureret med opbygning af salg til det voksende tyrkiske marked. Til dette søger vi en dygtig konsulent, som er en super netværker, til ansættelse i et tidsbegrænset projekt på 1 år.

Se mere om stillingen og søg her

Om jobbet:

  • Udvikling, planlægning og gennemførelse af konkrete initiativer til fremme af virksomheders forretningsmuligheder på det tyrkiske marked i samspil med medlemsvirksomheder, brancheforeninger og eksterne stakeholders
  • Kontakt til kunder, leverandører og myndigheder på det tyrkiske marked med henblik på at formidle kontakter, B2B møder og forretningmuligheder til DI’s medlemsvirksomheder
  • Udvikling og opretholdelse af netværk ift. dansk-tyrkiske samarbejdsorganisationer og andre relevante stakeholders
  • Du må forvente en del rejseaktivitet, både i ind- og udland (primært til Tyrkiet)

Om dig:

  • Du har en relevant videregående samfundsvidenskabelig uddannelse f.eks. cand.polit. cand.merc. eller har lignende uddannelse hvor dit fokus har været på forretningsudvikling i udlandet
  • Du har erfaring med projektledelse
  • Du behersker dansk, engelsk og tyrkisk, både i skrift og tale
  • Du er en person med stor interesse for virksomheders internationale udfordringer på vækstmarkederne
  • Du har stærke interpersonelle og kommunikative evner og ikke mindst masser af gå-på-mod

Om DIBD:
DIBD er en international konsulentenhed i DI med speciale i rådgivning af danske virksomheder i forbindelse med forretningsudvikling i Asien, Afrika, Central- & Østeuropa og Latinamerika. Med erfaring fra over 600 projekter har DIBD udviklet en praktisk tilgang, der er skræddersyet til behovene hos DI’s medlemmer.

DIBD er en arbejdsplads, hvor vi både er engagerede og begejstrede, og vores succeskriterie er tilfredse medlemmer. DIBD beskæftiger i dag ca. 25 personer i København og yderligere 80 kolleger på egne kontorer i Kina, Rusland, Brasilien, Indien og USA.

Interesseret?
Du kan læse mere om DIBD på vores hjemmeside www.di.dk/dibd

Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Manager Anders Kjøller på 3377 3772. Du skal sende din ansøgning, CV og relevante eksamenspapirer online på www.di.dk/job, senest tirsdag d. 11. juni 2013.

Se mere om stillingen og søg her

I praktik som idemager.

GENERELT OMKRING CBINO OG MULIGHEDER

CBINO ApS’s udviklingsafdeling søger tre praktikanter til vores webudviklingsafdeling til foråret 2013. CBINO ApS driver, ejer og udvikler en række websites og portaler, og disse websites tiltrækker hver dag tusindvis af brugere, og hvert site har sin egen identitet, målgruppe og sit eget formål. Som praktikant hos CBINO ApS kommer du til at arbejde med koncept- og produktudvikling, hvor du varetager udfordrende opgaver på tværs af miljøer som mobil apps, webapplikationer og andre medier.

Digital Troldmand søges til praktikplads

Du vil hovedsagligt beskæftige dig indenfor IT området, men vi ønsker også at skabe bro mellem tværfaglige miljøer så du får en bred vifte af erfaring bland andet indenfor: salg, kommunikation, social media og projektledelse.

Konkrete ideer til opgaver kunne være
• Drive lanceringen af et nyt website,
• Optimere et eksisterende website med henblik på marketing, projektstyring, og økonomien (hvordan tjener websitet penge).
• Optimering af marketing kampanger (e.g. Google Adwords og Facebook Ads)
• Gennemfører usability test og ud fra det identificere forslag til hvordan sidens usabilitey kan forbedres
• Vedligeholdelse af de sociale medier samt hjemmeside

Du er
Studerende på et relevant studie. F.eks. læser du Digitalt design, IT, E-business, Informationsvidenskab eller noget lignende. Du brænder for at arbejde selvstændigt og føler glæde ved at blive udfordret i dagligdagen. Derudover trives du med at få ansvar og har mod på at lære nyt. Som person kan du se nye forretningsmuligheder i den digitale verden, og du tør udfordre med nye konkrete ideer til at skabe forretningsmæssig værdi.

Kompetencer
Du skal som minimum have:
• En høj kvalitetsstandard.
• Evnen til at arbejde både selvstændigt og i et team.
• En solid sans for humor.
• Lyst til at styrke din faglige profil og omsætte teori til praksis indenfor design udvikling
• Sans for detaljer uden at miste overblikket.

Det vil være en fordel, at du har:

• Erfaring fra webudvikling.
• Erfaring med user experience design
• Teknisk forståelse for Java/XHTML/CSS.

Du skal kunne få merit for praktikopholdet som en del af din uddannelse praktikopholdet er ulønnet.
Ansøgning, CV, karakterblad og evt. relevante udtalelser sendes senest d. 30. december pr. e-mail info@cbino.dk. Hvis du har spørgsmål til praktikantstillingen, er du velkommen til at ringe på tlf. 61620000

Praktikplads

Har du lyst til at udvikle dine kompetencer, og få masser af relevant joberfaring?

Cbino driver, ejer og udvikler en række websites og portaler. Cbino’s site tiltrækker hver dag tusindvis af brugere, og hvert site har sin egen identitet, målgruppe og sit eget formål. Vi søger praktikanter indenfor forårssemesteret 2013 fra januar/februar til juni måned. Du vil hovedsagligt beskæftige dig indenfor IT området, men vi ønsker at vores praktikanter får en så bred vifte af erfaring med sig inden deres ophold slutter, så du kommer også til at arbejde indenfor; salg, kommunikation, social media og projektledelse ect.

Vi kan tilbyde.

• Praktisk erfaring og unik indsigt i arbejdsgangen i en nystartet, attraktiv virksomhed.
• Mulighed for at udvide dit netværk.
• Mulighed for at styrke din faglige profil og omsætte teori til praksis indenfor design udvikling.
• Løbende feedback, evaluering og sparring i et uformelt arbejdsmiljø.
• Mulighed for at arbejde hjemmefra.

Vi forestiller os.
• At du læser til mediegrafiker, eller en anden lignende uddannelse.
• Du er dygtig til photoshop, illustrator og andre billedredigeringsprogrammer.
• Skarp til at have overblik og styre flere processer på én gang.
• Du er teknisk anlagt men er også serviceminded og taler ”kundernes sprog”.
• Du taler og skriver flydende dansk og engelsk.

Jobbets studierelevans:
Du vil sidde med arbejdsopgaver indenfor grafisk arbejde samt fremstilling af flyers, plakater, billeder og
produkter såsom fotobøger og motiver til tøjbeklædning.

Er du under disse uddannelser kan arbejdet have særligt interesse:
• Medievidenskab
• Grafiker
• Multimediedesigner
• Fotograf
• HH samt HG

Du skal kunne få merit for praktikopholdet som en del af din uddannelse og praktikopholdet er ulønnet.
Ansøgning, CV og evt. relevante udtalelser sendes senest d. 30. december pr. e-mail info@cbino.dk. Hvis du har spørgsmål til praktikantstillingen, er du velkommen til at ringe på tlf. 61620000

Få den karakter du fortjener

TAK TIL ALLE JER SOM DELTOG

Vi har vedhæftede nogle få billeder :)

Har du oplevet at din indsats i dagligdagen, under læseperioden og til eksamen ikke har udløst den karakter du fortjente?

Dette foredrag giver dig opskriften på at bruge dit potentiale, hvordan du skaber troen, nærværet og den High performance der kræves, for at være den bedste på dagen.

Stressrådgiver og eksamenstræner, Thomas Pape har rådgivet, undervist og holdt foredrag for over 12.000 studerende og er kendt for at give alt hvad har har, intet holdes tilbage. Du får adgang til hans bedste metoder og erfaringer, så du får den karakter, du fortjener

Hvornår: d. 30 Maj kl 17.30
Hvor: CBS, Kilen Ks71
Pris: Gratis for studerende.

I samarbejde med MSA. Vi glæder os til at se dig.

Mange tier med kritik af jobbet

Næsten hver anden oplever, at det får negative konsekvenser, hvis de lufter kritik af deres arbejdsplads på jobbet.

En samtale med chefen, et ry som en illoyal kollega eller simpelthen et forbud mod at ytre sig. Det er de konsekvenser, som 40 procent af danskerne oplever, hvis de lufter kritik af deres arbejdsplads.

En ny undersøgelse blandt FTFs 450.000 medlemmer viser, at det er forbundet med frygt at sige sin mening, og at krisen har gjort det værre.

Kun hver femte oplever positive konsekvenser, hvis de åbent gør opmærksom på uholdbare arbejdsforhold.

Af dem, der oplever negative konsekvenser, føler 19 procent, at deres arbejdsforhold er blevet påvirket negativt, men lige så mange er enten blevet fyret eller har fået forbud mod at udtale sig.

Det får forbundets formand Bente Sorgenfrei til at kræve bedre beskyttelse mod fyringer og usaglige sanktioner.

– Når medarbejderne er forholdsvist ringe beskyttet mod usaglige ansættelsesretlige sanktioner, kan vi jo se, at de afstår fra at åbne munden og give deres besyv med om forholdene på arbejdspladsen, siger Bente Sorgenfrey til FTF.

Ifølge undersøgelsens analyse er det krisen, der bærer ansvaret for, at medarbejderne er bange for at åbne munden.

Hver femte af de adspurgte svarer, at de er blevet mere bange for at udtale sig på grund af den høje ledighed.

Men der er ingen grund til, at medarbejderne skulle holde deres holdninger tilbage. Tværtimod.

– I en krisetid med fyringer skal færre medarbejdere udføre det samme, og kvaliteten af opgaverne risikerer at blive svækket. Her er det særlig vigtigt, at medarbejderne deltager i den offentlige debat om forholdene på deres arbejdspladser med den særlige viden, de har. Det er med til at sikre, at kvaliteten er høj for brugere, borgere og kunder, lyder det fra Bente Sorgenfrey.

Hun finder der alarmerende, at krisen i så høj grad lægger låg på de ansattes lyst til at ytre sig.

Se mere om undersøgelsen her

I samarbejde med Newspaq af Jonas Sloth Bach

Corydon: V-udspil er hullet som en si

Venstres skatteudspil slår hul i statskassen og er socialt skævt, siger finansminister Bjarne Corydon.

Venstres skattelettelser slår et kæmpestort hul i statskassen, fordi de ikke er fuldt ud finansierede. Samtidig slår de socialt skævt, fordi rige danskere tilgodeses fremfor almindelige lønmodtagere.

Det fastslår finansminister Bjarne Corydon (S) før fredagens møde med Venstres forhandlere.

– Jeg har bare én bekymring med Venstre: De kommer ind af døren og siger: Ja til skattelettelser og nej til finansiering. Det er uansvarligt. Jeg er meget spændt på, hvordan de vil finde pengene, siger finansministeren.

Han afviser, at regeringens skattereform kun hænger sammen med en bonus på 10 milliarder kroner i 2013, fordi man fremrykker skat på kapitalpensioner. Ellers mangler der 5,5 milliarder kroner ifølge Venstres fhv. finansminister Claus Hjort Frederiksen.

Fra klimatopmødet i Rio de Janeiro sagde Venstres formand Lars Løkke Rasmussen torsdag, at Venstre vil forhandle. Det skete, efter De Konservatives leder Lars Barfoed opfordrede Venstre til ikke at overlade skattereformen til Enhedslisten.

I forhandlingerne vil Venstre hverken forringe rentefradraget eller beskære folkepensionen med 13.600 kroner for rige pensionister. Det undrer finansministeren.

– Jeg vil gerne vide, hvordan Venstre får reformen til at hænge sammen, så den ikke pumper et hul i statskassen. Det har de indtil videre ikke været i stand til, siger Bjarne Corydon.

Skattereformen skal på plads før sommerferien, så danskerne får skattelettelser fra nytår, fastslår finansministeren.

– Venstre skår et hul i statskassen. Det giver større underskud. Det kan ikke betvivles. De flytter gevinsten væk fra almindelige lønmodtagere op mod de allerhøjeste indkomster, siger Bjarne Corydon.

Venstre slår et hul i statskassen på seks milliarder kroner, fastslår han.

I samarbejde med Newspaq af Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq

Ældre fyret pedel får erstatning

Med beskeden “Du er den ældste,” fik en servicemedarbejder sin fyreseddel. Nu må skolen, som fyrede ham, hoste op.

Man må ikke bare fyre nogen, fordi de er for gamle. Og det koster nu en skole 230.000 kr i godtgørelse til en fyret medarbejder.

Manden var 67 år og servicemedarbejder på skolen. Han havde planlagt at arbejde, til han fylder 70. Det kunne han dokumentere.

Fyringen skete i forbindelse med udlicitering. Derfor blev der medarbejdere i overskud. Kommunen sagde, at udpegningen skulle ske efter flere kriterier. Blandt andet faglige kvalifikationer, varetagelse af opgaver og personlige kvalifikationer.

Da den fyrede spurgte skolelederen, hvorfor det gik ud over ham, var svaret: Du er den ældste. Lederen tilføjede, at der ingen klager var over hans arbejde.

Det er Ligebehandlingsnævnet, der har tilkendt manden godtgørelsen. Kommunen har ved sagsbehandlingen indrømmet, at den ikke kan “afvise, at der lokalt på skolen er blevet snakket alder som kriterium”.

Derfor mistænker nævnet arbejdsgiveren for ulovlig forskelsbehandling. Godtgørelsen er fastsat ud fra, at han havde været ansat i kommunen en række år.

I samarbejde med Newspaq af Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq

Ni kommuner slipper de ledige fri

Meningsløse samtaler på jobcenteret og endeløse aktiveringstiltag er blevet skrottet i ni danske kommuner. Her bliver de ledige sat fri.

– Sådan er reglerne. Sådan lyder budskabet i de fleste kommuner, hvis arbejdsløse spørger, hvorfor de skal møde op til nye samtaler hver tredje måned, selv om der ikke er noget at tale om.

Men ni kommuner rundt i landet har fået lov til at droppe regelrytteriet. Og det er godt nyt vurderer Henning Jørgensen, professor og arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet.

– Det er vigtigt at man får mere arbejdskraft til at hjælpe de ledige med at finde et job. Og det er vigtigt, at de ansatte selv kommer væk fra skærmene, så det er virkelig godt, at der sker noget i de her kommuner, siger han til Newspaq.

For i det daglige er det ganske meget tid kommunernes sagsbehandlere kan spare, hvis de slipper for bureaukratiet.

– Ifølge socialrådgiverforeningen så bruger man op til 50 minutter af hver time til at lave alt det med skemaer, regneark og indberetninger – ja kort sagt pis og papir, lyder det fra Henning Jørgensen.

I Vejle Kommune regner man med, at kursskiftet vil frigøre 50 sagsbehandlere, der i stedet kan bruge deres kræfter på en bedre indsats på at skaffe og skabe job til de ledige. Det skriver Ugebrevet A4.

– Vi vil nu i langt højere grad kunne tilbyde ledige en indsats, som er målrettet netop deres behov og ønsker. Jeg er sikker på, at det vil kunne mærkes både på borgernes tilfredshed og resultaterne, siger arbejdsmarkedschef i Vejle Kommune Michael Petterson til A4.

Og ifølge Henning Jørgensen, er der ingen grund til at frygte, at de løse tøjler vil lade de ledige i stikken.

– Undersøgelse på undersøgelse viser, at motivationen til at søge arbejde er kæmpestor, siger han til Newspaq.

Udover Vejle har også Gentofte, Gladsaxe, Odense, Odsherred, Vesthimmerland og Viborg fået status som frikommuner.

I samarbejde med Newspaq af Jonas Sloth Bach